La cura dels bràquets dentals

L’ortodòncia per a nens és delicada ja que, de vegades, no tenen en compte que els bràquets són delicats i que un trencament dels mateixos allarga el tractament

A les nostres clíniques de Barcelona i Eivissa, els nostres ortodoncistes han recollit les preguntes que més preocupen les mares abans de decidir si cal començar un tractament ortodòncic amb bràquets. Moltes vegades depenen del diagnòstic individual, per la qual cosa a tots els nostres pacients els fem un estudi dental i un TAC a la primera visita, totalment gratuït. Accediu a aquest apartat per veure tots els tractaments gratuïts que tindreu en la vostra primera visita a l’IMOI.

Un dentista pot proporcionar el tractament d’ortodòncia en lloc d’un ortodoncista?

Depen. És possible que un dentista pugui ser capaç de corregir un problema lleu, encara que normalment tot el tractament sigui realitzat per un dentista amb el seu Màster en Ortodòncia i Ortopèdia Dentofacial, que són estudis específics de 3 anys a part de la carrera d’odontologia.

Visiti les nostres clíniques per explicar el seu cas. En la primera visita realitzarem un T.A.C. dental i un estudi complet, totalment gratuït. D’aquesta manera sabrem l’abast del problema, les vostres necessitats i podrem aconsellar-vos sobre els diferents tipus d’ortodòncia els avantatges de cadascuna i podrem donar-vos un pressupost adaptat a les vostres necessitats.

No dubti de la nostra professionalitat, l’informem de les millors alternatives segons la seva situació. Reserva la teva visita avui mateix.

A partir de quina edat és aconsellable visitar l’ortodoncista?

ortodòncia per a nens imoiL’Associació Americana d’ortodòncia i l’Associació dental americana recomanen visitar a tots els nens a l’ortodoncista a partir dels 7 anys, és en aquesta edat que els problemes poden ser detectats i tractats abans de ser més greus, aprofitant o frenant el creixement dels ossos dels maxil.lars. La majoria dels nens seran tractats entre els 9 i els 14 anys. Però alguns necessitaran tractament primer.

Tot i així, des que hi ha dents cal visitar el dentista general per crear uns hàbits correctes d’higiene i solucionar problemes a temps. A més, així es consciencia el nen a revisar les seves dents en el futur. El mateix dentista sabrà quan derivar el seu fill a l’ortodoncista.

És molt recomanable corregir problemes dentals mentre el nen encara creix. Una vegada que deixen de créixer, si els problemes esquelètics no han estat corregits en el temps, pot ser necessari realitzar cirurgia ortognàtica (operant els ossos maxil·lars) o el que es coneix com a camuflatge (corregint el problema dentari però deixant el problema esquelètic).

Quina és l’edat que els nens poden portar brackets?

No hi ha una edat concreta perquè tot depèn del diagnòstic individual. En alguns nens serà convenient esperar per presentar un desenvolupament òptim, i en altres caldrà intervenir-hi per aprofitar l’edat de creixement i portar-los cap a l’oclusió ideal.

Això sí, la majoria de nens que requereixen una ortodòncia primerenca necessitaran un tractament amb bràquets addicional al final de l’erupció de les dents. En resum, l’ortodòncia primerenca corregeix problemes que després no es podrien tractar, i prepara el pacient per a un tractament posterior més senzill.

Voleu portar ortodòncia?

Podem dir que cada cop que es fan ajustaments en el tractament d’Ortodòncia el vostre fill pot tenir molèsties. En qualsevol cas, s’haurien de passar els primers dies i s’haurien de poder controlar amb un analgèsic. Respecte d’això, pregunteu al vostre Ortodoncista quin és el més apropiat per al vostre fill.

A més, si es produeixen nafres pel frec dels bràquets o arcs, es pot aplicar cera especial per a aquests tractaments. És molt útil i al començament del tractament va molt bé.

Es pot ser al·lèrgic als bràquets?

És clar. Algunes persones són al·lèrgiques a l’acer inoxidable, per la qual cosa es podrien fer servir bràquets i arcs d’altres materials. També és possible tenir al·lèrgia al làtex dels guants. Informeu-nos com més aviat millor si ja coneixeu alguna al·lèrgia del vostre fill per poder utilitzar altres materials.

Els bràquets de vegades poden irritar les genives provocant inflamació. Això no és una reacció al·lèrgica, però no està de més que ens visitin com més aviat millor perquè es quedin més tranquils.

Quins aliments no han de prendre si porten Ortodòncia?

Els bràquets són delicats i podrien trencar-se si no es cuiden apropiadament. Com a conseqüència del trencament es podrien produir moviments no desitjats fent el tractament més llarg. Eviteu que el vostre fill mossegui gels, caramels durs, poma a mos, etc. També hem d’evitar aliments que són propensos a formar càries com són els aliments enganxosos: galetes, els xiclets, les gominoles, les crispetes…

Quant de temps d’Ortodòncia necessita el meu fill?

La durada és molt variable i depèn del problema que tingui el fill, de la cooperació, i del creixement. Per fer-nos una idea general, els tractaments acostumen a variar de 18 a 36 mesos. El seu ortodoncista us donarà una idea al principi del tractament, però sempre podrà variar a causa dels factors que no podem controlar i que hem esmentat al principi.

Quant de temps haurà de portar el retenidor?

L’ideal seria portar-ho per sempre. Les dents es continuen movent al llarg de la vida, i seria una pena que es moguessin després de tot lesforç invertit. A més els queixals de judici surten a partir dels 18 anys i és freqüent que moguin les dents, tret que usem el retenidor correctament.

A les nostres clíniques de Barcelona i Eivissa realitzem qualsevol tipus d’ortodòncia , ja que comptem amb un quadre mèdic especialitzat i tenim unes de les millors instal·lacions, pel que fa a última tecnologia en implantologia i estètica dental , tant per a nens com per a adults i adolescents

Per a qualsevol consulta no dubtis a fer servir el xat de la pàgina, els nostres dentistes t’ajudaran