Barcelona 667657371 Ibiza 667657373 info@imoi.es

Implant d’os dental

Graft-Bone-dental-imoiL’implant o empelt d’os dental o empelt ossi és el tractament que fem servir per augmentar la mida de l’maxil·lar superior o de la mandíbula i poder col·locar implants dentals a pacients amb poc os o insuficient.

Recomanem col·locar l’implant dental a el mateix temps que es realitza l’extracció dental o el més propera possible en el temps. Després d’una extracció dental, especialment si hi ha hagut una infecció o una inflamació important, es perd alçada i gruix de l’os maxil·lar. En alguns casos fins al 40% segons l’edat de l’pacient. És important aprofitar quan es té una bona base d’os. Tenir una alçada, amplada i qualitat òssia ideal escurça el temps de tractament, disminueix les molèsties i millora de l’èxit de l’tractament d’implants dentals.

És habitual que els pacients tinguin por o ansietat quan se’ls comenta que necessiten un tractament d’empelt d’os per col·locar l’implant dental, tant pel mateix tractament com per les molèsties. La realitat és que es tracta d’un procediment que en la majoria de casos només afegeix 10 minuts a l’tractament d’implants dentals. Origina unes molèsties que es controlen sense problemes amb medicació bàsica com paracetamol i ibuprofèn. Accedeixi a aquest apartat per informar-se de com superar la por a el dentista amb les tècniques de l’IMOI.

D’on s’aconsegueix l’empelt d’os?

El tipus de pinyol que s’implantarà depèn de la quantitat, del volum concretament, de pinyol que necessitem.

Si únicament ens cal regenerar l’os que s’ha perdut en un a tres dents habitualment utilitzem os particulat (semblant a la sorra de la platja) i una membrana. Aquest tipus d’os l’obtenim de donant, d’origen boví o artificial. No li originem cap tipus de molèstia a l’pacient. La membrana s’utilitza per embolicar tot l’implant d’os i disminuir a el màxim la reabsorció de l’empelt.

Quan necessitem una major quantitat d’os per crear una nova mandíbula o un nou maxil·lar superior podem obtenir l’os de el mateix pacient o d’un donant d’os.

Els defectes d’os de fins a 1 centímetre cúbic els tractem amb un empelt que habitualment obtenim de la mandíbula de l’pacient, també es pot utilitzar un empelt d’os de donant o animal.

En alguns casos tractem pacients que fa molts anys que han perdut les dents i utilitzen pròtesis removible o que han tingut un accident i han perdut part de l’maxil·lar o de la mandíbula. En aquests casos obtenim l’os de la cresta ilíaca, una zona de la pelvis que queda per sobre de l’biquini, on amb prou feines queda cicatriu i que ens permet regenerar el maxil·lar superior i inferior.

Aquest procediment es realitza en un quiròfan i requereix anestèsia general i una nit d’hospitalització. La recuperació és força ràpida però el pacient ha de guardar dues setmanes de repòs relatiu.

Com preferim fer-ho en IMOI?

En IMOI preferim utilitzar l’os del mateix pacient sempre que sigui possible per aconseguir els millors resultats possibles. En els casos en què necessitem molt volum ossi per empelt o el pacient no ho vol, preferim l’os del donant humà o sintètic ja que ens ofereix total seguretat i resultats òptims.

L’empelt o implant de pinyol pot ser de diversos tipus però els més freqüents són:

  1. Partícules d’empelt ossi dental o cirurgia òssia guiada.
  2. Bloc d’empelt ossi.
  3. Elevació dels sins maxil·lars.

Com es fa un implant d’os dental?

El cirurgià fa una incisió sobre la zona on s’ha de fer l’implant de pinyol, aixecant la geniva i separant-la.

A continuació es col·loca l’empelt o implant d’os de el tipus que s’ha escollit, si es tracta d’un bloc d’os es fixa a l’maxil·lar amb un cargol o una placa per impedir que es mogui. Si es tracta d’os particulat s’omple els defectes d’os. Tota aquesta zona està coberta amb una membrana especial que assegura que l’implant d’OS dental no es perd.

La geniva es cus per impedir que es perdi l’empelt d’os a l’menjar i que la saliva pugui infectar tota la zona on s’ha treballat. Després d’aquestes intervencions és comú que la zona es converteixi lleugerament inflamada i hi ha algunes molèsties. Encara que no cal fer repòs absolut ni grans cures si limitem l’exercici físic intens les dues primeres setmanes.

Quant de temps triga l’empelt d’os o implant a utilitzar?

El temps d’integració de l’empelt o implant de pinyol dental depèn de diversos factors com el tipus d’os que s’utilitza, la mida de el defecte que es tracti o l’edat de l’pacient. Amb os del propi pacient o amb l’os de donant, els tipus de pinyol més utilitzats en IMOI, la integració està completa als quatre mesos.

Si s’utilitza os artificial o os xenòleg (de vaca, porc, cavall, etc.) el temps pot ser una mica més gran i arribar fins als 6 mesos.

Són empelts o implants ossis sempre necessaris per col·locar implants dentals?

No, els empelts o implants de pinyol dental no són necessaris per a totes les cirurgies d’implants. De fet la gran majoria de vegades col·loquem els implants dentals sense tallar la geniva ni col·locar empelts o implants d’os en intervencions que duren menys de 10 minuts . Hi ha casos en que si són imprescindibles per tenir on col.locar l’implant o per raons estètiques. Els casos més importants són els següents:

  1. Mantenir l’alçada òssia de la cresta alveolar després de treure una dent.
  2. Omplir defectes ossis a la zona on anem a col·locar l’implant dental de titani.
  3. En els tractaments d’elevació dels sinus maxil·lars per aconseguir l’alçada òssia suficient per col·locar implants dentals de titani en zones posteriors.

L’empelt ossi dental, igual com l’elecció del tipus d’implant i de la corona dental, està estretament relacionat amb la realització d’un bon diagnòstic previ i les necessitats de cada pacient.

És per això que fem a tots els pacients una primera visita, un diagnòstic complet i un tac dental per conèixer l’abast del problema i assessorar-lo amb la millor alternativa. D’aquesta manera podrem informar-te de tot el tractament i donar-te un pressupost tancat. Reserva la teva visita avui mateix.[/quote]

Per què és important realitzar empelts ossis o implants en tractaments d’implants dentals?

Molts dentistes que realitzen tractament amb implants dentals no realitzen empelt o implant ossi per abaratir el tractament i retenir el pacient. Col · locar un implant dental en una zona amb un os insuficient mai surt bé i habitualment el resultat és compromès i implica la pèrdua de l’implant dental.

Un implant dental a la zona posterior de la boca, amb poc os o os compromès, pot ser considerat un èxit encara que tingui una pròtesi dental massa ampla o massa alta. A la zona anterior de la boca col·locar un implant dental amb poc os o amb un os compromès és sempre un fracàs. El resultat són pròtesis que semblen dents llargues, grans i molt més grans que les dents veïns. A més aquests implants dentals tenen una durada molt menor i es perden de manera prematura abans dels 5 anys de col·locació.

La importància de l’TAC Dental en la planificació dels implants d’os.

Poques vegades es poden resoldre aquestes situacions sense l’extirpació de l’implant dental. L’eliminació de l’implant dental és un procediment molt traumàtic per a l’os, el que condueix a la pèrdua d’un munt d’os i ho deixa en un pitjor que la situació inicial.

Afortunadament, aquestes situacions es poden evitar amb la planificació i la tècnica adequades. La clau és trobar un cirurgià especialitzat en implants dentals, amb l’especialització i l’experiència correcta en tractaments complexos.

A l’IMOI Barcelona i Eivissa serà atès des del primer moment per professionals, metges, dentistes i cirurgians en implantologia i estètica dental. Accediu a aquest apartat per veure el quadre professional de les nostres clíniques

Factors de creixement, com ara el plasma ric en plaquetes (PRP) o les proteïnes morfogèniques d’os, són dos exemples de materials comunament utilitzats per millorar la curació òssia. Encara que hi ha molts dentistes que els utilitzen no es demostra que la seva utilitat i augmenta significativament el cost del tractament.

Hi ha un rebuig en el empelt d’os dental o implant?

No, definitivament no hi ha cap rebuig en l’empelt o implant ossi. És un tractament en el qual s’utilitza la major part del temps de l’os del mateix pacient, per tant no hi ha material més compatible amb un que el seu propi. En el cas en què s’utilitza os de donant o d’un altre origen no existeix rebuig ja que només s’implanta la fa servir estructura mineral que és la que el cos fa servir per crear os nou.

Quan és partícules d’empelt d’os dental o cirurgia d’os guiada utilitzada?

Empelt ossi de partícules per a la implantació dental està indicat per mantenir la cresta òssia del maxil·lar després d’eliminar una dent i per omplir defectes ossis. Després de l’extracció dental, si no col·loquem cap material d’empelt i esperem que la zona curi de manera natural, disminueix l’alçada i amplada òssia.

Mitjançant la col·locació de l’empelt d’os impedim la reabsorció i estabilitzem l’os alveolar al voltant de la dent extret, conservant la mateixa altura d’os i gruix.

A la mandíbula superior és molt important per planificar correctament els implants dentals. En alguns pacients és essencial fer un empelt d’os de manera que l’implant no es perdi o per evitar que quedi una dent d’aspecte antiestètic.

Quan realitzem un empelt d’os en bloc a l’IMOI?

Molts pacients tenen una gran pèrdua d’os en els maxil.lars que no pot ser resolta només mitjançant empelt o implant d’os en pols. En aquests casos és imprescindible recuperar el gruix i l’altura, tant per a col·locar els implants dentals i les dents com per evitar les arrugues en els llavis ia la cara.

Utilitzem petites làmines d’os conegudes com a blocs. Podem aconseguir-los del mateix pacient, d’un donant humà o d’un animal. En IMOI preferim l’os del mateix pacient ja que és el que ens ofereix les majors possibilitats d’èxit. En cas que no sigui possible utilitzem os de donant humà d’un banc de teixits. L’os es fixa al maxil·lar amb dos cargols petits i es recobreix amb una membrana especial que impedeix que l’os que acabem d’implantar es reabsorbeixi massa ràpid.
La intervenció mai dura més de 60 minuts i és aconsellable fer-la sota sedació conscient. Després d’aquest tractament pot haver-hi molèsties lleus com la inflamació de la zona o algun petit hematoma però en cap cas dolor.

Quan s’utilitza l’elevació de sinus maxil·lar?

Molts pacients han perdut els molars del maxil.lar superior durant anys i necessiten un tractament d’implants dentals però el seu dentista els diu que no tenen prou os i que no poden tractar-los amb implants.

La majoria de les vegades és perquè el sinus maxil·lar, una cavitat aèria del crani, ha crescut i no hi ha prou alçada de cresta òssia maxil·lar. En aquests pacients fem una petita intervenció anomenada elevació dels sins maxil·lars. Aquesta intervenció dura poc més de 20 minuts i en ella realitzem una petita finestra a l’os maxil·lar de menys d’ 1 cm. A través d’aquesta finestra omplim el sinus maxil·lar amb empelt o implant ossi i en la gran majoria d’ocasions col·locarem els implants dentals al mateix temps.

D’aquesta manera tot el tractament que necessita cirurgia es fa d’una sola. Al IMOI recomanem realitzar aquest tractament sota sedació conscient perquè el pacient estigui completament relaxat millorant les condicions en què es fa la intervenció.

Després d’aquest tractament recomanem estar un dia en repòs per evitar que s’inflami i recomanem no volar durant dues setmanes per evitar que la menor pressió atmosfèrica permeti que l’empelt d’os es dissemini pel si maxil·lar.

En totes les primeres visites dels nostres pacients realitzem un tac dental i una revisió completa sense cost. En aquesta secció podràs veure tots els serveis gratuïts de la teva primera visita a IMOI.

Si tens algun dubte utilitza el correu electrònic de la pàgina per preguntar als nostres experts.

Truca i reserva la teva visita gratuïtament

Barcelona 667657371

Ibiza 667657373

Si ho prefereixes, et truquem

11 + 6 =

Reserva ara la teva visita gratuïta

Per als experts en IMOI fer un estudi dental complet i T.A.C. DENTAL de forma gratuïta

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.