Barcelona 667657371 Ibiza 667657373 info@imoi.es

Implant d’os dental

Injert-os-dental-imoiL’Implant ossi o empelt ossi és el tractament que utilitzem per augmentar la mida de la mandíbula o el maxil.lar per tal que els implants dentals puguin col·locar-se en pacients amb os poc o que tinguin un os insuficient per realitzar un tractament de màxima estètica dental.

En qualsevol cas, és important aprofitar quan es té una bona base òssia. Tenir una alçada òssia ideal, l’amplada i la qualitat escurça el temps de tractament, disminueix les molèsties i millora la taxa d’èxit del tractament d’implants dentals.

És comú que alguns pacients tinguin por o ansietat quan s’els diu que els fa falta un empelt ossi per col·locar l’implant dental, perquè pensen que no és un procediment senzill i pot tenir dolor significatiu. La realitat és que només tenen unes poques molèsties que es controlen sense problemes amb la medicació. Accediu a aquest apartat per aprendre a superar la por a l’odontòleg amb tècniques del IMOI.

On s’obté empelt d’os?

L’os que s’implantarà pot ser pres del mateix pacient (des de la mandíbula, crani o cresta ilíaca) o un empelt d’os de donant humà o animal pot ser utilitzat.

En IMOI preferim utilitzar l’os del mateix pacient sempre que sigui possible per aconseguir els millors resultats possibles. En els casos en què necessitem molt volum ossi per empelt o el pacient no ho vol, preferim l’os del donant humà o sintètic ja que ens ofereix total seguretat i resultats òptims.

Empelt ossi o implantació pot ser de diversos tipus, però els més comuns són:

  1. Partícules d’empelt ossi dental o cirurgia òssia guiada.
  2. Bloc d’empelt ossi.
  3. Elevació dels sins maxil·lars.

Com es fa un implant d’os dental?

El cirurgià fa una incisió sobre la zona on s’ha de fer l’implant ossi, aixecant la geniva i separant-la.

L’empelt ossi o implant del tipus escollit es col·loca i es fixa al maxil·lar amb un cargol o placa per evitar que es mogui. Tota aquesta zona està coberta amb una membrana especial que assegura que l’implant d’OS dental no es perd.

La geniva es cus per evitar la saliva d’infectar tota la zona on s’ha treballat el treball. Després d’aquestes intervencions és comú que la zona es converteixi lleugerament inflamada i hi ha algunes molèsties. Encara que no hi ha necessitat de descansar en absolut o seguir amb gran cura si l’exercici físic és limitat durant les dues primeres setmanes per limitar la inflamació de la zona intervinguda.

Quant de temps triga l’empelt d’os o implant a utilitzar?

El temps d’integració del empelt d’os dental o implant depèn del tipus d’os que s’utilitza i de la grandària del defecte que es tracta. Amb os propi del pacient o amb l’os donant que utilitzem a l’IMOI la integració és gairebé completa en tres mesos i es completa en quatre mesos.

Si l’os artificial o os xenòleg (vaca, porc, cavall, etc.) s’utilitza el temps pot ser una mica més llarg i fins a 6 mesos.

Són empelts o implants ossis sempre necessaris per col·locar implants dentals?

No, empelts o implants ossis dentlal no són necessaris per a totes les cirurgies de l’implant. De fet la immensa majoria de les vegades col·loquem implants dentals sense tallar la geniva ni col·locant empelts o implants ossis. Hi ha casos en que si són imprescindibles per tenir on col.locar l’implant o per raons estètiques. Els casos més importants són els següents:

  1. Mantenir l’alçada òssia de la cresta alveolar després de treure una dent.
  2. Omplir defectes ossis a la zona on anem a col·locar l’implant dental de titani.
  3. En els tractaments d’elevació dels sinus maxil·lars per aconseguir l’alçada òssia suficient per col·locar implants dentals de titani en zones posteriors.

L’empelt ossi dental, igual com l’elecció del tipus d’implant i de la corona dental, està estretament relacionat amb la realització d’un bon diagnòstic previ i les necessitats de cada pacient.

 

És per això que fem a tots els pacients una primera visita, un diagnòstic complet i un tac dental per conèixer l’abast del problema i assessorar-lo amb la millor alternativa. D’aquesta manera podrem informar-te de tot el tractament i donar-te un pressupost tancat. Reserva la teva visita avui mateix.

Per què és important realitzar empelts ossis o implants en tractaments d’implants dentals?

Molts dentistes que tracten amb implants dentals no realitzen empelt ossi o implantació. Col·locar un implant dental en un lloc amb os insuficient rarament va bé i en general el resultat està compromès. Un implant dental a la part posterior de la boca, amb poc os o os compromès, pot considerar-se un èxit. Un implant dental a la part anterior de la boca amb poc os o un os compromès és sempre un fracàs, dents llargues, grans i molt més grans que les dents veïnes.

Poques vegades es poden resoldre aquestes situacions sense l’extirpació de l’implant dental. L’eliminació de l’implant dental és un procediment molt traumàtic per a l’os, el que condueix a la pèrdua d’un munt d’os i ho deixa en un pitjor que la situació inicial.

Afortunadament, aquestes situacions es poden evitar amb la planificació i la tècnica adequades. La clau és trobar un cirurgià especialitzat en implants dentals, amb l’especialització i l’experiència correcta en tractaments complexos.

A l’IMOI Barcelona i Eivissa serà atès des del primer moment per professionals, metges, dentistes i cirurgians en implantologia i estètica dental. Accedeix a aquesta secció per veure el quadre porfesional de les nostres clíniques

Factors de creixement, com ara el plasma ric en plaquetes (PRP) o les proteïnes morfogèniques d’os, són dos exemples de materials comunament utilitzats per millorar la curació òssia. Encara que hi ha molts dentistes que els utilitzen no es demostra que la seva utilitat i augmenta significativament el cost del tractament.

Hi ha un rebuig en el empelt d’os dental o implant?

No, definitivament no hi ha cap rebuig en l’empelt o implant ossi. És un tractament en el qual s’utilitza la major part del temps de l’os del mateix pacient, per tant no hi ha material més compatible amb un que el seu propi. En el cas d’ús de l’os donant o d’altres orígens no pot haver-hi rebuig ja que no es fan servir cèl·lules o cèl·lules d’un donant per implantar-la a una altra, només s’utilitza l’estructura mineral que el cos utilitza per crear nou os.

Quan és partícules d’empelt d’os dental o cirurgia d’os guiada utilitzada?

Empelt ossi de partícules per a la implantació dental està indicat per mantenir la cresta òssia del maxil·lar després d’eliminar una dent i per omplir defectes ossis. Després de l’extracció dental, si no col.locar cap material d’empelt o implant ossi i esperem que la zona curi naturalment, la mida de l’os disminueix, tant l’alçada com l’amplada, a causa de la remodelació òssia alveolar.

Al col·locar el empelt ossi podem prevenir la reabsorció i estabilitzar l’os alveolar al voltant de la dent extreta, preservant la mateixa alçada òssia que hi havia abans de l’extracció de la dent.
A la mandíbula superior és molt important per planificar correctament els implants dentals. En alguns pacients és essencial fer un empelt d’os de manera que l’implant no es perdi o per evitar que quedi una dent d’aspecte antiestètic.

Quan realitzem un empelt d’os en bloc a l’IMOI?

Molts pacients tenen una gran pèrdua d’os en els maxil.lars que no pot ser resolta només mitjançant empelt o implant d’os en pols. En aquests casos és imprescindible recuperar el gruix i l’altura, tant de la mandíbula superior com de la mandíbula per col·locar els implants dentals i les dents, tornant així al pacient la forma dels seus llavis i la cara.

Utilitzem petites làmines d’os conegudes com a blocs. Podem aconseguir-los del mateix pacient, d’un donant humà o d’un animal. En IMOI preferim l’os del mateix pacient ja que és el que ens ofereix les majors possibilitats d’èxit. En cas que no sigui possible utilitzem os de donant humà d’un banc de teixits. L’os es fixa al maxil·lar amb dos cargols petits i es recobreix amb una membrana especial que impedeix que l’os que acabem d’implantar es reabsorbeixi massa ràpid.
La intervenció mai dura més de 60 minuts i és aconsellable fer-la sota sedació conscient. Després d’aquest tractament pot haver-hi molèsties lleus com la inflamació de la zona o algun petit hematoma però en cap cas dolor.

Quan s’utilitza l’elevació de sinus maxil·lar?

Molts pacients han perdut els molars del maxil.lar superior durant anys i necessiten un tractament d’implants dentals però el seu dentista els diu que no tenen prou os i que no poden tractar-los amb implants.

La majoria de les vegades és perquè el sinus maxil·lar, una cavitat aèria del crani, ha crescut i no hi ha prou alçada de cresta òssia maxil·lar. En aquests pacients fem una petita intervenció anomenada elevació dels sins maxil·lars. Aquesta intervenció dura poc més de 20 minuts i en ella realitzem una petita finestra a l’os maxil·lar de menys d’ 1 cm. A través d’aquesta finestra omplim el sinus maxil·lar amb empelt o implant ossi i en la gran majoria d’ocasions col·locarem els implants dentals al mateix temps.

D’aquesta manera tot el tractament que necessita cirurgia es fa d’una sola. A IMOI recomanem realitzar aquest tractament sota sedació conscient ja que el pacient està completament relaxat i millora també les condicions en què es realitza la intervenció.

Després d’aquest tractament es recomana estar un dia en repòs per evitar que s’inflami i es recomana no volar durant dues setmanes per evitar la menor pressió atmosfèrica a gran altitud de permetre que l’empelt o implant ossi s’estengui al llarg del sinus maxil.lar.

En totes les primeres visites dels nostres pacients realitzem un tac dental i una revisió completa sense cost. En aquesta secció podràs veure tots els serveis gratuïts de la teva primera visita a IMOI.

Si té alguna dubte guna utilitzar el xat de la pàgina per demanar als nostres experts.

Truca i reserva la teva visita gratuïtament

Barcelona 667 657 371

Eivissa 667 657 373

Si ho prefereixes, et trucarem

14 + 10 =

promoción blanqueamiento dental

Reserva ara la teva visita gratuïta

Per als experts en IMOI fer un estudi dental complet i un T.A.C. Dental de forma gratuïta

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies